Zonwering op je werkplek

Zonwering op je werkplek

De meeste mensen brengen een groot deel van hun tijd door op hun werkplek. Het is daarom belangrijk om deze plek zo aangenaam mogelijk te maken. Een aangename werkomgeving heeft een positieve invloed op de prestaties en productiviteit. Wist je dat licht hier een grote factor in is? Te veel of te weinig licht op je werkplek kan een negatief effect hebben op je gemoedstoestand en daarmee ook op je zakelijke prestaties. Een goede zonwering is daarom erg belangrijk!

Doseren, doseren, doseren

Zonder zonwering is er vaak een overdaad aan licht op kantoor. Niks vervelender dan de zon die direct op je beeldscherm schijnt waardoor deze onleesbaar wordt, toch? Maar geen daglicht is ook geen optie. Want zeg nou zelf, van dat Tl-licht wordt ook niemand blij. Wat willen we dan wel? Daglicht heeft natuurlijk een positief effect op ons lichaam dus daar willen we zo veel mogelijk van, maar wel wanneer we dat zelf willen en niet als de zon zelf besluit om ons volledig te verblinden. We willen het daglicht dus zoveel mogelijk kunnen doseren. Zorg in geval van beeldschermwerk voor geschikte zonwering die spiegelend daglicht kan tegenhouden. Voorbeelden zijn zonneschermen, jaloezieën en getint glas. Zonwering op je werkplek is in ieder geval onmisbaar.

Soorten zonwering

Er bestaan grofweg twee soorten zonwering: binnen- en buitenzonwering. In principe is buitenzonwering efficiënter omdat je de zonnestralen nog tegenhoudt voor die het glas bereiken. Bovendien laat buitenzonwering toe om het zicht naar buiten te allen tijde te behouden, wat met binnenzonwering een stuk minder het geval is. Buitenzonwering voor de werkplek is dus waar je voor wilt kiezen. Binnen deze categorie heb je ook weer een ruime keuze aan soorten zonwering. Denk hierbij aan: zonneschermen aan de muur, knikarmschermen (vaak zie je dit bij terrasoverkappingen), shutters, rolluiken of screens. Welke soort het best bij jouw bedrijf past, hangt af van jullie wensen en de gewenste hoeveelheid daglicht. Maar één ding kunnen we met zekerheid zeggen: een goede zonwering op je werkplek is zonder twijfel erg belangrijk voor de werkprestaties.