Waarom een warmtepomp

Er is een reden voor de mateloze populariteit van warmtepompen in veel huizen. Steeds meer gezinnen schaffen er tegenwoordig eentje aan. Dit biedt veel voordelen om verschillende redenen.

 

Reden 1: Warmtepompen gebruiken geen fossiele brandstoffen

De moderne warmtepompen gebruiken geen fossiele brandstoffen meer. Dit is erg goed voor het milieu. Dit betekend dat voor elke kWh aan elektriciteit die je gebruikt, je er vier kWh voor terug krijgt. Het is wel duidelijk dat dit een stuk goedkoper is dan de manier waarop men met gas het huis verwarmt. Dit is dan ook een belangrijke reden om te kiezen voor een warmtepomp. Ook hoeft er hierdoor geen aansluiting aangelegd te worden voor gas. Dit scheelt veel moeite en tijd en zorgt er ook voor dat het huis er beter uitziet. Een gasloos huis komt op deze manier steeds dichterbij!

 

Reden 2: Onderhoud is makkelijk

Het onderhouden van een warmtepomp is een stuk makkelijk dan het onderhouden van een cv ketel. Een warmtepomp nieuwbouw gaat dan ook een hele lange tijd mee. Ook is de ruimte die je nodig hebt om een warmtepomp weg te werken in huis een stuk kleiner dan de ruimte die je nodig hebt voor een CV-ketel. Dit is gunstig voor kleinere huizen. De levensduur is daardoor twintig tot dertig jaar.

 

Reden 3: Aansluiting op andere verwarming

Het kan ook erg makkelijk zijn om een warmtepomp aan te sluiten op allerlei verwarmingssoorten. Dit kan bijvoorbeeld op vloerverwarming worden aangesloten op of plafondverwarming. Het ligt eraan welke soort verwarming wordt gebruikt in een huis. Wat een voordeel hieraan is, is dat het een mooi effect kan geven als niet meer in elke ruimte een radiator zit. Er ontstaat ruimte in huis en deze ruimte kan weer voor andere dingen worden gebruikt.

 

Kortom: Er is geen goede reden te bedenken om niet over te stappen op een warmptepomp.