Juridische informatie: het nadeel van het internet

De nadelen van het internet voor de juridische sector
Vrijwel iedereen die tegenwoordig een vraag in zijn of haar hoofd heeft die voert een zoekopdracht in Google uit om het antwoord tegen te komen. Dit is al lang niet meer de jeugd. De situatie voor de jeugd die bijvoorbeeld rechten gaat studeren is echter alleen dat veel mensen ook het internet gebruiken om informatie te vinden voor juridische vraagstukken.

De websites die men vervolgens tegenkomen zijn zeer onbetrouwbaar te noemen. Advocatenbureaus willen namelijk ook online gevonden worden en huren een zoekmachineoptimalisatiebureau in om gevonden te worden op termen die veel worden gebruikt. Wat het bureau vervolgens doet is een pagina met content schrijven om op deze zoekwoorden te scoren. De pagina wordt dan ook veelal niet geschreven door een juridisch expert en daarom is de inhoud minder betrouwbaar. Het is daarom belangrijk om altijd te kijken naar de betrouwbaarheid van de bronnen.

De andere kant is dat er ook daadwerkelijk wel experts zijn die goede kennis bezitten en de informatie online willen plaatsen. Nadeel daaraan is dan weer dat men vaak niet weet wanneer de informatie van een betrouwbare bron vandaan komt. Daar komt bij dat ondanks dat het algoritme van Google steeds beter wordt, het nog steeds vaak de online marketingbureaus zijn die weten hoe ze bovenaan komen te staan.

Hoe wel juridische informatie uitbrengen?
Een van de beste manieren is daarom nog altijd om zelf een boek uit te brengen en deze onder je naam op de markt te brengen. Aangezien veel juristen weinig ervaring hebben met het uitgeven van een eigen boek is het raadzaam om samen te werken met een partij al Pumbo. Op deze manier focus jij of je bedrijf zich puur op de juridische informatie en kan het uitbrengen van het boek geheel aan een andere partij worden overgelaten.