Hoe vind je het leukste bedrijfsuitje

Ben je op zoek naar een leuk bedrijfsuitje maar zie je door de bomen het bos niet meer?

Na het lezen van dit artikel weet je hoe je dit het beste aan kunt pakken.

Een bedrijfsuitje heeft meerdere functies. Het is natuurlijk om te beginnen een gezellig dagje of avondje uit, maar zorgt ook voor een stukje teambuilding en samenwerking wat hopelijk weer zorgt voor een hogere motivatie bij de medewerkers.

Voorbereiding

Om heel gericht te kunnen gaan zoeken, is het handig om van tevoren een aantal zaken te bepalen. Denk hierbij aan de volgende dingen:

  • Doel, is het uitje alleen gericht op teambuilding en gezellig samen weg zijn of zit er ook nog een informatief tintje aan?
  • Aantal personen, ga je met een bepaalde afdeling of met heel het bedrijf? Is het uitje alleen voor medewerkers of ook voor hun partner of misschien zelfs wel voor het hele gezin?
  • Budget, is er een maximaal budget per persoon of voor het totaal?

Hoe ga je op zoek?

Je kunt het internet gebruiken om te kijken wat er allemaal wordt aangeboden. Een zoekmachine kan je hier prima bij helpen. Houd rekening met de leeftijden van de mensen die meegaan. Zit hier een groot verschil in dan zullen er andere mogelijkheden zijn dan voor een bepaalde leeftijdsgroep. Je kunt ook kiezen om het programma te verdelen in verschillende categorieën.

Als je bepaalde bedrijfsuitjes op het internet hebt gevonden en een beetje een beeld hebt in welke richting je het wilt gaan zoeken, kun je prijzen en informatie op gaan vragen. Of een afspraak maken en op locatie langsgaan. Ook kun je het internet gebruiken om ervaringen van anderen te lezen.

Afhankelijk van waar het bedrijfsuitje is, ook wel afdelingsuitje in Brabant genoemd, kun je ook nog een regeling treffen voor het vervoer door bijvoorbeeld een bus te huren.