Jouw (toekomstige) carrière in de financiële sector

Iedereen wilt binnen hun gekozen vakgebied carriere maken. Vooral in de financiële sector is er vaak een streven naar de top. En ook hierin zijn er mogelijkheden om door te groeien, en natuurlijk ook om meer te verdienen.

Zorg er ten eerste voor dat de functie waar jij naar streeft ook voor jou haalbaar is. Hoe hoger de functie, des te meer verantwoordelijkheden. Het is daarom belangrijk om een carrièrepad te kiezen die past bij jouw levensstijl. Weet daarom wat voor offers je gaat moeten brengen en wees bereid die te brengen.

 

Daarnaast moet je weten welke baan jij wilt uitvoeren binnen deze sector. De financiële sector heeft verschillende soorten rollen. Hier zijn een paar belangrijke die wat vaker voorkomen.

 

Accountant

Deze controleert de jaarrekening, maakt het ook op en doet al het andere financiele administratie. Het vergt van jou nauwkeurigheid. Je hebt als voordeel dat je zowel bij particulieren, als bij een bedrijf je rol als accountant kunt uitvoeren.

Notaris

Een notaris stelt akten op waarin de wet hem bevoegdheid toekent. Hiervoor moet je de diploma notarieel recht hebben behaald, wat een vierjarige bacheloropleiding is.

Financieel planner

Een financieel planner geeft een duidelijk overzicht van een klants financiele situatie, en geeft advies over hoe hij de situatie kan verbeteren indien nodig. Op de markt is er veel vraag naar een financieel planner.

 

Werk je al bij een bedrijf? Laat je ambities voor een hogere functie weten. Wees ook niet bang om bij andere bedrijven te solliciteren. Zo kun je ervaring opdoen.

Ga je ook bijscholen. Heb je totaal geen financiële achtergrond, start je carrière dan met een traineeship. Heb je enige vorm van ervaring? Schrijf je dan in voor een avond school. Je weet namelijk nooit genoeg. Voor hogere functies, eisen ze vaak hogere diploma’s. Dus begin ergens.