Een fulfilment oplossing

Er zijn tegenwoordig steeds meer mensen die graag voor zichzelf en niet voor een baas willen werken. Veel van deze personen starten een bedrijfje op via een webshop. Via de webshop zullen ze trachten artikelen te verkopen. Nu zal de verkoop in het begin niet zo groot zijn. Je kunt het in het begin allemaal zelf gemakkelijk bijhouden. Als er een product wordt besteld, pak je het in en stuurt het op. Het is niet alleen het verkopen wat je bij moet houden, maar ook je boekhouding en website. Wanneer je veel succes hebt en meer producten gaat verkopen, kom je op een punt dat je het allemaal niet meer zelf bij zal kunnen houden. De producten die besteld worden, moeten op tijd bij je klant worden afgeleverd. Wanneer de producten te laat worden afgeleverd, zal een klant niets meer bij je bestellen. Dat moet je dus voorkomen. Daarom kom je op een punt dat je voor de keus komt te staan om te gaan samenwerken met een fulfilment servicebedrijf.

Een fulfilment servicebedrijf

Wanneer je de gesprekken hebt gevoerd en beiden het opgestelde contract getekend hebt, zal een e-commerce fulfilment servicebedrijf de gehele order- en serviceketen van je overnemen. De websites worden met elkaar verbonden en zodra er een artikel in je webshop wordt gekocht, krijgt ook het servicebedrijf de bestelling binnen. Ze gaan er dan voor zorgen dat het proces van afleveren van het bestelde product zo soepel mogelijk zal verlopen. De klanten moeten het product op tijd ontvangen. De klant moet tevreden zijn over het product en levering.

De manier van werken

Wanneer er door een klant een order wordt besteld, zal het e-commerce fulfilmentservice bedrijf zijn proces starten. Alles moet daarbij op de juiste wijze worden afgewerkt, zodat een klant geen problemen in zijn bestelling zal ervaren. Wanneer er op de website staat “voor 23.00 uur besteld, de volgende dag geleverd”, moet dat ook waargemaakt worden. Om dat te kunnen bereiken moet de automatisering en procesbewaking optimaal werken. Als een fulfilment servicebedrijf zijn werk goed doet, zal een klant tevreden zijn en zeker producten bij je blijven bestellen. Dat zal je webshop alleen maar populairder maken. Als je een goed order- en serviceproces hebt, is je businessmodel in orde. Het rendement van je bedrijf zal daardoor hoog zijn en steeds maar hoger worden.

Waarom een fulfilment oplossing gebruiken?

Een fulfilment servicebedrijf zorgt ervoor dat een besteld product op de juiste manier wordt afgeleverd. Daarom is het voor een klant zeer belangrijk dat er geen stagneringen in de bestelling zijn. Besteld een klant een product dan mogen er geen fouten ontstaan. Is dat wel het geval dan zullen ze in de toekomst afhaken. Vanaf het moment dat een klant een webshop bezoekt, moet hij de indruk krijgen dat hij vanaf het begin tot het eind optimaal wordt geholpen. De klant is koning. Ook moeten de producten die bij een klant afgeleverd zijn gemakkelijk en kosteloos teruggestuurd kunnen worden. Het fulfilment zal deze producten weer ontvangen en verwerken op een manier die onderling is afgesproken.

Bron: Hageman.nl