Zo kun je je voorbereiden op ZZP opdrachten

Zo kun je je voorbereiden op ZZP opdrachten

Wil je gaan kijken naar ZZP opdrachten om meer ervaring op te doen? Dan sta je voor een groot aantal mogelijkheden. Er komen namelijk steeds meer van deze opdrachten bij, waardoor ze ook eenvoudig te vinden zijn. Alleen moet je dan wel nog gaan solliciteren. En waar ga je eigenlijk kijken naar de opdrachten? De vacaturewebsites staan er vol mee. Een van de websites waar je kunt gaan kijken is Between. Maar hoe kun je je nou het beste voor gaan bereiden op de sollicitatie? Lees snel verder en ga goed voorbereid aan de slag met jouw sollicitatie.

ZZP opdrachten gaan vinden
ZZP opdrachten komen in verschillende vormen en maten. Hierdoor kun je vaak bij verschillende sectoren de opdrachten terugvinden. Alleen wordt het hierdoor niet altijd heel eenvoudig om op te vallen tussen de sollicitanten en je moet goed gaan kijken wat het beste bij je gaat passen. Daarom is het belangrijk dat je de filters aan gaat zetten, zodat alles goed op je ervaring en kwaliteiten aan gaat sluiten. Dit maakt het ook eenvoudiger om aan de slag te gaan. De zoekresultaten worden hierdoor namelijk veel kleiner en je kunt gerichter gaan kijken.

De sollicitatiebrief geeft een eerste beeld
Van hieruit moeten de sollicitatiebrieven voor de ZZP opdrachten geschreven worden. Hierin moeten jouw kwaliteiten goed naar voren gaan komen. Je moet jezelf namelijk gaan presenteren. Hoewel het er dus om gaat om aan te tonen dat jij de beste kandidaat bent voor de opdracht, moet je ook vertellen wat eventueel verbeterd kan worden. Door jouw leergierigheid zou je dit kunnen realiseren. Werkgevers willen namelijk ook dat je gedreven bent om bij te leren, zodat je eventueel ook andere opdrachten kunt gaan doen voor dezelfde opdrachtgever. Stel de sollicitatiebrief daarom ook altijd goed op.

Voorbereiden op het gesprek
Als je uitgenodigd wordt voor de sollicitatiegesprekken van ZZP opdrachten moet je je ook goed voorbereiden. Je kunt hiervoor nogmaals naar de vacature gaan kijken en informatie over het bedrijf opzoeken. Hierdoor heb je al een deel van de gespreksstof. Je kunt inschatten welke vragen er gesteld gaan worden en voor jezelf alvast een aantal antwoorden bedenken. Echter moet het geen stroef gesprek worden. Zorg er daarom voor dat je niet als een robot gaat instuderen, maar dat je het gesprek op de juiste manier gaat laten verlopen, zodat je een goede indruk achterlaat.

Het bespreken van de arbeidsvoorwaarden

Het zou kunnen zijn dat er nog extra gesprekken moeten volgen voor de ZZP opdrachten. In dit geval moet je je dus ook weer voor gaan bereiden. Dit zijn vaak gesprekken die over de werkzaamheden en arbeidsvoorwaarden gaan. Je kunt je hier ook al op voorbereiden. Zet bijvoorbeeld op een rijtje wat jij belangrijk vindt, zodat je dit allemaal kunt bespreken. Dit is voor velen het belangrijkste gesprek en je kunt altijd tot compromissen komen met de nieuwe werkgever. Uiteindelijk kun je aan de slag gaan met de ZZP of freelance opdrachten en heb je weer extra verdiensten.