Interim opdrachten: Dit houdt het in

Weet jij al wat interim opdrachten zijn? Steeds meer freelancer zien hiervoor namelijk vacatures voorbijkomen. Alleen kan er al snel onduidelijkheid over bestaan. Het is daarom altijd goed om eerst te bekijken wat het inhoudt. Daarnaast heb je steeds meer vacaturebanken en websites waar je de opdrachten kunt vinden. Zo kun je onder andere gaan kijken bij Headfirst. Maar wat zijn deze interim opdrachten precies en hoe kun je hier het beste uithalen? Onderstaande informatie zet een aantal punten voor jou op een rijtje, zodat je zelf kunt gaan solliciteren naar een functie die bij jou past.

Interim opdrachten voor zelfstandig ondernemers

Interim opdrachten kennen weinig verschillen met de opdrachten die je onder freelance of ZZP gaat vinden. In principe zijn alle opdrachten namelijk voor een zelfstandig ondernemer, die diensten leveren aan klanten zonder hierbij een vast dienstverband aan te gaan. Hoewel het in feite hetzelfde betekent, worden er wel andere benamingen aan gegeven. Zo is een interimmer altijd een zelfstandige zonder personeel, terwijl een ZZP’er iemand is die freelance werkt en een freelancer weer iemand is die tijdelijk ergens werkt. Het houdt eigenlijk weer hetzelfde in als je naar de definities kijkt.

Tijdelijk ergens aan de slag

Bij interim opdrachten kom je tijdelijk binnen een bedrijf te werken. Hierbij gaat het vaak om een hogere positie, waarbij je orde moet brengen binnen een bedrijf. Dit houdt ook in dat je slechts voor enkele weken of maanden ergens te vinden bent, waarna je weer op zoek gaat naar een nieuw bedrijf. Je brengt bij het uitvoeren van deze opdrachten jouw kennis over aan het bedrijf, waarna er vanuit gegaan wordt dat iemand anders jouw taken over gaat nemen. Jouw vaardigheden zullen daarom van groot belang zijn voor het bedrijf en jij hebt tijdelijk meer zekerheid op het gebied van inkomen.

De zoekresultaten verkleinen door selecties

Om de beste interim opdrachten te vinden kun je binnen jouw sector gaan kijken. Via vacaturebanken selecteer je de sector waarin je werkzaam bent en kun je aangeven of je uitsluitend interim wilt of niet. Hierdoor krijg je minder zoekresultaten, wat het ook eenvoudiger maakt om de juiste vacatures te vinden. Je kunt dan doornemen wat de eisen zijn, de vaardigheden erin meenemen en kijken welke werktijden eraan vasthangen. Zo kun je bekijken of een functie bij je gaat passen en of jij de perfecte kandidaat bent om te solliciteren.

De beste sollicitatie

Uiteindelijk hoef je alleen nog maar te solliciteren bij Headfirst op een van de interim opdrachten die het beste bij jou past. Het is belangrijk dat je een goede motivatiebrief schrijft en jouw CV op orde maakt. Er zijn immers meer sollicitanten die deze baan willen vervullen. Door jezelf goed te profileren en te laten zien waarom jij de beste persoon bent voor de functie zorg je ervoor dat je voor een langere tijd jouw kennis en vaardigheden over kunt brengen binnen het bedrijf. Jouw carrière zal hierdoor een boost gaan krijgen en jij zit weer even goed.