Wat kan een verhuurder doen bij een huurachterstand?

Als huurder is het van belang dat je maandelijks je volledige huur betaald aan de verhuurder. Dat moet je niet vergeten omdat je een huurovereenkomst hebt getekend. Volgens diverse huurovereenkomsten moet de huur meestal voor de eerste dag van de maand worden betaald. Als je dat niet doet dan kan het gebeuren dat de verhuurder gelijk maatregelen gaat treffen.

Wat is een huurachterstand?

Iedereen moet zijn huur betalen. Dat moet meestal gebeurd zijn voor het eerste van de maand. Als dat niet op tijd gebeurt dan spreek je van een huurachterstand. Als je de huur niet betaalt dan kan de verhuurder direct de huur gaan opeisen. Vaak gaat dat eerst gepaard met een waarschuwing. Als het dan nog niet betaald is dan wordt het incassobureau ingeschakeld waar de verhuurder altijd in het gelijk staat.

Contact en afspraken

Het is van belang om altijd goed contact te houden met de verhuurder over woning. Zo kan de verhuurder eventueel begrip tonen bij het vergeten van het betalen van de huur. Door contact te leggen met de verhuurder kun je een betalingsregeling opzetten. Zo spreek je af wanneer je delen van het bedrag gaat betalen. Zorg er wel voor dat je van tevoren weet wat je per maand kunt terugbetalen. Zo voorkom je dat je achterstand nog groter wordt en dat je op straat komt te staan.

Afspraken werken niet

Het kan ook zijn dat de verhuurder geen begrip heeft voor jouw financiële situatie. En dus gelijk het incassobureau in Den Bosch gaat raadplegen of je je woning laat uitzetten. Als je je woning wordt uitgezet dan kun je zelf het beste een advocaat gaan raadplegen zodat je sterker in je schoenen staat. Zo kan de verhuurder een soort brief opstellen waarin staat in welke periodes jij je huur niet betaalt hebt. Zo een brief is hetzelfde als een loonvorderingsbrief.

Tips Het is natuurlijk wel belangrijk om maandelijks je huur te kunnen betalen. Zorg er dus voor dat je je huur altijd als eerste betaald zodat je niet je woning wordt uitgezet. Daarna moet je de verzekeringen betalen en vervolgens water, gas en licht. Mocht je nog wat over hebben dan kun je dat het beste bewaren voor de volgende maand omdat er altijd wel iets onverwachts kan gebeuren.