Waar moet je op letten bij de aanschaf van een A3 printer?

Iedereen op kantoor maakt dagelijks veel gebruik van de printer. Daarom is het belangrijk om een goede printer te hebben staan. Dan kun je het beste een A3 printer aanschaffen. Een A3 printer print met kwaliteit. Hij zorgt er dus voor dat je documenten er keurig en duidelijk uitkomen. Of het nou zwart-wit of kleur documenten zijn. En de A3 printer zorgt daarvoor. Daarnaast is het belangrijk dat je goed kijkt bij de aanschaf ervan. Hier een aantal punten waar je op moet letten.

Resolutie

Een A3 printer wordt meestal aangeschaft omdat je op groot formaat wilt afdrukken. Dat wil je natuurlijk wel doen met een hoge resolutie. Vaak wordt A3 ook gebruikt voor posters etc. het is dan belangrijk om ook hoge resolutie te hebben op kijkafstand. Zonder hoge resolutie op grote kijkafstand kan de resolutie op kleine kijkafstand wel hoog zijn. Vaak kun je zelf kijken bij de specificaties van de printer om te weten wat de resolutie is.

Tijd

Natuurlijk kost printen van documenten ook wat tijd. Zo moet je het document maken, controleren en dan uiteindelijk uitprinten. Het proces voor het uitprinten kost dus al veel tijd en je wilt dan niet te lang wachten totdat het document is uitgeprint. Gelukkig verschilt de afdruksnelheid per printer. De factor beïnvloedt de prijs ook heel erg. Omdat de afdrukken kunnen verschillen van seconden tot minuten. Kies dus wijs.

Laser of inkt?

Daarnaast kan de prijs per afdruk ook nog verschillen of je een laserprinter gebruikt of een inkjet printer gebruikt. Een laserprinter is duurder in de aanschaf maar wel goedkoper in gebruik. In tegenstelling tot de inkjetprinter die juist goedkoper is in de aanschaf maar duurder in gebruik. Dat is zo omdat ten eerste de toners van de inkjet printer snel opgaan en dus snel vervangen moeten worden. Ten tweede duurt het printen met een inkjet printer langer. En op het werk is tijd geld dus om toch kosten te besparen kun je het beste geen inkjet printer op kantoor gebruiken.

Waar te gebruiken? Een A3 kleuren laserprinter kan je eigenlijk overal gebruiken. Maar omdat die over super veel functies beschikt is het zonde om die niet te gebruiken. Daarom kun je die printer het beste aanschaffen voor op kantoor.