Het leasen van een auto en alles wat je moet weten over financial lease

Wil jij in een auto gaan rijden? Dan zal je vast en zeker al even rondgekeken hebben op de automarkt. Er zijn vele mogelijkheden beschikbaar als het gaat om auto’s. Je kan je eigen auto aanschaffen, een auto huren of een auto leasen. Meeste mensen weten nog niet wat het betekent om een auto te leasen, maar in dit artikel zal je daar meer te weten over komen!

Wat bedoelen we met een auto leasen?

Zoals we al eerder zeiden kan je een auto kopen, waarbij je het hele bedrag van de auto betaald en een auto huren. Het leasen van een auto zit ergens midden in het kopen en huren van een auto. Soms nemen mensen een lening bij de bank om hun nieuwe auto te financieren. Door te leasen slaan ze deze stap over en lenen ze als het ware de auto. Hiervoor betalen ze een termijnbedrag per maand, net zoals bij het huren van het auto. In dit termijnbedrag zit niet alleen de auto, maar ook de wegenbelasting, het onderhoud van de auto en de autoverzekering! Je hebt er dus verder geen omkijken meer naar met een lease!

Waar wordt het termijnbedrag op gebaseerd?

Het termijnbedrag voor het leasen van een auto wordt door verschillende factoren beïnvloed. Zo zal een lease van een mercedes een hoger termijnbedrag hebben dan een lease van een peugeot. Een andere factor die het termijnbedrag van een leasecontract beïnvloed is het aantal kilometers dat gemaakt wordt. Bij het aangaan van een leasecontract vraagt de leasemaatschappij wat de verwachting is bij het aantal kilometers dat gereden zal worden. Hoe meer kilometers er gereden worden, hoe hoger het termijnbedrag. Dit komt doordat een auto die veel rijdt vaak grotere kans heeft op het ondergaan van schade en meer slijtage krijgt. Hierdoor heeft de auto vaker onderhoud nodig en zullen de kosten daardoor hoger uitvallen dan bij een auto die minder rijdt. Ook het merk auto is hierbij van invloed. Een mercedes zal duurdere onderdelen hebben dan bijvoorbeeld een peugeot.

Maar wat is dan een financial lease?

Een zakelijke lease, of een financial lease en een financial lease zzp voor zzp’ers, is een lease contract voor een auto die specifiek gebruikt wordt voor zakelijke doeleinden. Dit soort lease contracten worden vaak  aangegaan door werkgevers voor hun werknemers of zzp’ers. Het is een goed middel om reiskosten tegen te gaan. De werkgever betaald namelijk een termijnbedrag voor de leaseauto en hoeft hierdoor geen reiskosten te vergoeden aan de werknemer. Verder zitten er nog een aantal voordelen aan een financial lease. Het aanbod auto’s dat beschikbaar is voor financial lease is groot. Voor degene die de lease aangaat is de rente van de financial lease aftrekbaar. Ook zijn nog een aantal andere kosten aftrekbaar, informeer bij de leasemaatschappij naar de voorwaarden. Ook de belasting over de financial lease kun je terugvragen. Wil jij een berekening maken voor je financial lease? Een financial lease berekenen doe je gemakkelijk en snel bij je leasemaatschappij.