Vergaderzalen

Vergaderzalen: je hebt ze overal. Vaak zijn ze verstopt. In de stad of in het dorp, in het gemeentehuis of gewoon naast een opslagplaats.

Gemeentehuis.
Vergaderzalen in (oude) gemeentehuizen zoals het gemeentehuis in Hoorn, Delftzijl, Heemskerk of in Culemborg, hebben ontzettend mooie plekken om te vergaderen. Deze zalen/kamers weiden van groot naar klein, voor 12 personen tot meer dan 30 mensen. Tafels staan vaak in vergaderopstelling: lang naast elkaar, in een U-vorm of debatopstelling (tegenover elkaar). Het voordeel van een vergaderzaal bij een gemeentehuis is dat het in mooie kamers/zalen is: hier kunt u echt van staan kijken. Wat dit oplevert is veel inspiratie, besef van historisch belang en vaak stilte en sfeer. Binnen deze vergaderzalen is vaak ook koffie/thee beschikbaar met suiker en melk.

Grachtengordel.
Aan de grachten van bijvoorbeeld in Amsterdam, Utrecht of aan het water in Urk kun je ook vergaderzalen vinden. Deze zijn duur(der), authentiek en bieden vaak ook gelegenheid tot uitstekende voorzieningen: Wi-Fi, flat screen, koelkastje en zelfs een keukentje. Dit, is bijvoorbeeld in de Grachtenkamer in Utrecht het geval (die kunt u hier bekijken. Op loopafstand van het Neude en niet ver van Utrecht Centraal, geschikt voor 28 tot 35 personen.

Opslagplaatsen.
Vergaderzalen in opslagplaatsen zijn kouder, leger en praktisch. De kosten liggen lager dan in een gemeentehuis, en je bent hier afhankelijk van de eigenaar van de opslagplaats/magazijn wat betreft de al dan niet aanwezigheid van internet, schermen en andere voorzieningen.
Landhuis.
Voor de echte dure vergaderzalen, sjiek en geschikt voor hoogwaardigheidsbekleders en dure bedrijfsuitjes, zijn kastelen, musea en landhuizen geschikt. Deze plekken zijn zeer warm ingedeeld, prachtig meubilair en wellicht zelfs een openhaard. Allemaal voorzieningen die het vergaderen makkelijker maken en misschien zelfs tot nieuwe ideeën kunnen leiden! De natuur inspireert altijd, en vergaderzalen in deze locaties zijn vaak omgeven door de natuur: u kunt na of ten pauze van de vergadering met de groep een wandeling maken en een fris luchtje scheppen. Dit kan weer tot nieuwe ideeën leiden en de vergadering goed voortzetten.
Op een boot.
Voor inspiraties in een groene omgeving is Noord-Brabant een ideale locatie. Een rustige omgeving, maar zeer inspirerende omgeving. In de pauze kan je een ontspannende wandeling maken, waardoor je weer fris aan de herstart van de vergadering kan beginnen.

Hier vindt u een vergaderzaal in Breda. Zoals bij Wolfslaar.
Flexplekken zijn daarnaast te vinden op centrale stations en andere bekenden plekken (zoals theaters) in de grote steden maar ook zeker in de kleinere plaatsen! Zij zijn ook de moeite waard om eens te bekijken, vaak ook omdat ze goedkoper zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *