Een aantal tips als je een receptioniste wilt inhuren

De functie van een receptioniste is van grote waarde voor elk bedrijf. De receptioniste is namelijk vaak het eerste gezicht dat klanten of bezoekers zien wanneer zij binnenkomen. Het maken van een goede keuze als je een de receptioniste gaat inhuren is dan ook van cruciaal belang voor de uitstraling van een bedrijf. Het inhuren van een goede receptioniste kan echter een uitdaging zijn. Daarom hebben wij in dit artikel een aantal tips verzameld die handig zijn als jij verantwoordelijk bent voor het wervingsproces van een receptioniste.

Bepaal wat je zoekt

Voordat je begint met werven, is het belangrijk om te bepalen wat voor type receptioniste je zoekt. Heeft de receptioniste bijvoorbeeld ervaring nodig in een specifiek vakgebied, moeten zij meerdere talen spreken of is een representatieve uitstraling het belangrijkst? Door de functie-eisen duidelijk op papier te zetten, wordt het makkelijker om geschikte kandidaten te vinden.

Maak een wervingsplan

Na het bepalen van de functie-eisen, is het tijd om een wervingsplan te maken. Bedenk waar je de vacature gaat plaatsen en welke kanalen je gaat gebruiken om kandidaten te bereiken. Denk ook na over de vorm van de sollicitatieprocedure en welke selectiecriteria je gaat gebruiken.

Selecteer kandidaten op meerdere vlakken

Een receptioniste heeft een breed takenpakket en het is daarom belangrijk om kandidaten op meerdere vlakken te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan vaardigheden als communicatie, gastvrijheid en stressbestendigheid. Het is daarnaast slim om bijvoorbeeld een de persoonlijkheidstest af te nemen om te kijken of de kandidaat past bij de bedrijfscultuur.

Zorg voor een goede onboarding

Wanneer een goede kandidaat is gevonden en is aangenomen, is het belangrijk om te zorgen voor een goede onboarding. Maak de nieuwe werknemer wegwijs in het bedrijf en de werkzaamheden. Laat hen kennis maken met collega’s en afdelingen en voorzie hen van alle benodigde informatie.

Hou oog voor ontwikkeling

Een goede receptioniste is waardevol voor het bedrijf en het is dus belangrijk om te investeren in ontwikkeling. Bied bijvoorbeeld trainingen aan op het gebied van communicatie of klantgerichtheid. Stimuleer de receptioniste om mee te denken over verbeteringen en doorgroeimogelijkheden.

Conclusie

Het inhuren van een receptioniste is een belangrijke taak. Door duidelijk te bepalen wat je zoekt, een goed wervingsplan te maken, kandidaten op meerdere vlakken te kiezen, te zorgen voor een goede onboarding en oog te hebben voor ontwikkeling, kan een waardevolle receptioniste worden gevonden. Investeer in het wervingsproces en vind een goede persoon voor deze belangrijke functie.

Bron: https://www.actief65plus.nl/