​Zekerheid uitstralen tijdens een belangrijk gesprek

Zekerheid uitstralen tijdens een belangrijk gesprek

Iedereen heeft minimaal een aantal keren in zijn leven een belangrijk gesprek. Een gesprek waarvan de uitkomst iets doet veranderen in je leven. Dit kan zijn in je privé omgeving, denk dan aan een gesprek met een geliefd persoon zoals een familie lid, je vriendin of een goede vriend. Vaak zijn dit gesprekken om de lucht te klaren, of een “vriendschap” te beëindigen. Deze gesprekken kun je niet beïnvloeden door je anders te kleden. Belangrijke gesprekken in de zakelijke wereld zijn een ander verhaal. Denk hierbij aan een sollicitatiegesprek, een gesprek met een grote klant of het geven van een speech. Deze gesprekken zijn wel degelijk te beïnvloeden door de kledingkeus die je vooraf gemaakt hebt!

Goed voor de dag komen

Vooral in de zakelijke markt kan de juiste kleding erg van belang zijn. Veel bedrijven hebben zelfs een dresscode opgesteld. Een overhemd behoort in veel gevallen tot deze dresscode. In een enkel geval nog gecombineerd met een colbert en een stropdas. In veel bedrijven is een net overhemd op een mooie broek meer dan voldoende.

De juiste keus

Door voorafgaand aan een belangrijk gesprek na te denken over de kleding die je aantrekt heb je een voorsprong op degene die dat niet doen. Een eerste indruk is in heel veel gevallen zeer belangrijk. Een verkeerde kledingkeus kan ervoor zorgen dat je niet uitgenodigd wordt voor een vervolggesprek na je sollicitatie, het kan ervoor zorgen dat je die grote opdracht misloopt of dat je niet serieus genomen wordt tijdens een belangrijke speech of presentatie. Maar hoe kies je de juiste kleding?

Een goed passend overhemd

Tegenwoordig is een overhemd in allerlei pasvormen en maten te verkrijgen. Voor zowel de kleine man als de zeer lange mannen is een goed passend overhemd te verkrijgen. Neem daarom de tijd om de juiste maat van je overhemd te bepalen. De maattabel op Mouwlengte7.com kan je hierbij helpen. Zorg dat de mouwen niet te kort of te lang zijn, dat het overhemd goed in je broek past maar niet te wijd rondom je middel zit!

Kleurkeus

Zelf de kleur van je overhemd kan een grote invloed hebben op de eerste indruk die je achter laat. Blauw straalt bijvoorbeeld rust uit, wit macht en een overhemd in een leuke kleur of met een mooi motief laat je vlot lijken. Dien je een stropdas te dragen, kies dan een stropdas die donkerder is dan je overhemd. Draag je een overhemd met een motiefje zorg dan dat je stropdas effe is of een heel ander motief heeft. Hoe dan ook, met de juiste kleding breng je ieder zakelijk gesprek een stuk makkelijker tot het gewenste eindresultaat. Twijfel je of je de juiste keus maakt, vraag dan de klantenservice van Mouwlengte7 om hulp, zij helpen u graag!