Wat zijn de voordelen van zakelijk mobiel internet?

Heb je een eigen bedrijf? Dan kun je tegenwoordig niet meer zonder goed internet. Bijna alles gaat via het internet. Vooral bestellingen en vragen gaan steeds meer via het internet. Als bedrijf is het dan wel belangrijk dat jij goed bereikbaar bent, maar hoe pak je dit goed aan? Zakelijk internet zou dan een echt oplossing kunnen zijn.

Altijd bereikbaar

Het grootste voordeel van zakelijk mobiel internet is dat je te allen tijde bereikbaar bent. Je mail checken of berichten lezen is met zakelijk mobiel internet overal mogelijk. Dat is natuurlijk ideaal, vooral als jij veel vragen binnenkrijgt waar je zo snel mogelijk op moet kunnen reageren.

 

Als jij personeel in dienst hebt is het ook erg fijn als zij onderling ook gemakkelijk met elkaar kunnen communiceren. Wanneer zij bijvoorbeeld met een probleem zitten dan is het wel fijn als zij elkaar kunnen berichten en overleggen.

 

Iets wat ook altijd bereikbaar is als je zakelijk internet neemt is de klantenservice. Mocht er iets mis zijn met de verbinding of er moeten netwerkoplossingen gemaakt worden dan kun je vierentwintig uur, zeven dagen in de week bij hen terecht. Bij veel particuliere pakketten is dit niet het geval.

BTW-terugvragen

Wanneer je voor zakelijk internet kiest is het mogelijk om hiervan de BTW terug te vragen. Op die manier kun je behoorlijk wat geld besparen. De kosten van zakelijk internet liggen over het algemeen wel wat hoger dan bij particulier internet. Je kunt dus wel de BTW terugvragen, maar de prijs zal hoogstwaarschijnlijk dan nog steeds hoger zijn als bij particulier internet. Houdt hier dan ook rekening mee als je zakelijk internet aan het overwegen bent.

 

De reden dat de kosten van zakelijk internet hoger zijn dan particulier internet komt mede door de capaciteit van zakelijk internet. Dit type internet kan veel zwaardere systemen besturen en draaiende houden. Netflix is ten opzichte van die systemen een lachertje.

Netwerk op maat

Het voordeel van zakelijk internet is dat je dit helemaal op maat kan maken. Zo kun je je eigen wensen aangeven en doorgeven wat je van het internet verwacht. Aan de hand hiervan wordt een zo passend mogelijk pakket gemaakt. De kosten van zakelijk internet zijn dus ook niet altijd gelijk. Waar dit bij particulieren vaak wel het geval is, is dat bij zakelijk internet niet het geval.

Bijna geen overboeking

Een ander groot voordeel van zakelijk internet is dat het bijna geen overboeking heeft. Nou snappen we dat je niet meteen weet wat overboeking betekent. Overboeking betekent in principe hoeveel mensen gebruik maken van een verbinding. Bij particulier internet is dit tussen de 20 en 100. Dat betekent dat samen met jou tussen de 20 en 100 andere mensen gebruik maken van dezelfde internetverbinding. Dat is behoorlijk veel.

 

Bij zakelijk internet is dit aantal veel lager. Hier ligt dit tussen de 1 en de 20. Op die manier is de verbinding al een stuk beter. Wil je dat niemand anders jouw internet kan gebruiken? Dan is dit ook mogelijk. Hier betaal je echter wel meer voor.